Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
porzeczki czerwone 300 gramów
agrest zielony 500 gramów
cukier 200 gramów
śmietana kremowa 400 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 370 gramów
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmarcepan 200 gramów
cukier kryształ 100 gramówWykonanie:
Śmietanę,
cukier,
cukier waniliowy i
sól ubić na pól sztywno, dodać kolejno
jajka.
Mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia przesiać do masy i wymieszać. ciasto rozłożyć na dużej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Wierzch ciasta posypać startym marcepanem. Piec placek w 175 stopniach przez 10 minut. Wyjąć i rozłożyć na nim oczyszczone
owoce i posypać obficie
cukrem kryształem. W tej samej temperaturze piec go dalsze 25-30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: