Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
śmietana 30 mililitrów
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 3 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
agrest 1 kilogramów
porzeczki 250 gramówWykonanie:Ubić
śmietanę z
cukrem,
cukrem waniliowym oraz szczypta
soli. Ubijając, dodawać po 1
jajku. Przesianą
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i partiami dodawać do masy jajeczno-śmietanowej. Ciasto przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Oczyszczony, osuszony
agrest rozłożyć na cieście. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Teraz rozłożyć na cieście oczyszczone, osuszone
porzeczki i piec jeszcze ok. 15 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: