Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
olej według uznania
jabłka 2 sztuk
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
polędwiczki usmażyć na
oleju z każdej strony, wyjąc z patelni i trzymać w cieple. Umyte, osuszone
jabłka pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne. Dusić chwilę w pozostałym po smażeniu polędwiczek sosie. Można do nich dodać trochę
majeranku.
Polędwiczki wyłożyć na talerz i pokroić w wachlarz. przekładać kawałkami
jabłek. Oprószyć
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: