Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
jajko 4 sztuk
mleko kokosowe niesłodzone 0.75 szklanek
margaryna 100 gramów
ananas kandyzowany 50 gramów
wiórki kokosowe 2 łyżek stołowych
cytryna 0.5 sztuk
cukier puder 0.75 szklanek
likier kokosowy 2 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Margarynę zagotować z
mlekiem kokosowym i szczyptą
soli, mieszając dodać wymieszane
mąki. Podgrzewać tak długo, aż masa będzie jednolita. Przełożyć do miski i ucierać, dodając po jednym
jajku. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na papier do pieczenia pierścienie o średnicy 8 cm. Na rozgrzany
olej wkładać kolejno oponki wraz z papierem. Po 4 minutach ostrożnie usunąć papier. Oponki odwrócić i smażyć jaszcze 4 minuty. Usmażone wyjąć na papierowy ręcznik i osączyć.
Wiórki kokosowe uprażyć na patelni bez tłuszczu, kandyzowany
ananas posiekać. Z
cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć 2 łyżeczki soku.
Cukier puder,
likier kokosowy i
sok z cytryny utrzeć na gęsty
lukier.Polać nim oponki, posypać wiórkami,
ananasem i
skórką z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: