ßßß Cookit - przepis na Oponki kokosowe

Oponki kokosowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
jajko 4 sztuk
mleko kokosowe niesłodzone 0.75 szklanek
margaryna 100 gramów
ananas kandyzowany 50 gramów
wiórki kokosowe 2 łyżek stołowych
cytryna 0.5 sztuk
cukier puder 0.75 szklanek
likier kokosowy 2 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Margarynę zagotować z mlekiem kokosowym i szczyptą soli, mieszając dodać wymieszane mąki. Podgrzewać tak długo, aż masa będzie jednolita. Przełożyć do miski i ucierać, dodając po jednym jajku. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na papier do pieczenia pierścienie o średnicy 8 cm. Na rozgrzany olej wkładać kolejno oponki wraz z papierem. Po 4 minutach ostrożnie usunąć papier. Oponki odwrócić i smażyć jaszcze 4 minuty. Usmażone wyjąć na papierowy ręcznik i osączyć. Wiórki kokosowe uprażyć na patelni bez tłuszczu, kandyzowany ananas posiekać. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć 2 łyżeczki soku. Cukier puder, likier kokosowy i sok z cytryny utrzeć na gęsty lukier.Polać nim oponki, posypać wiórkami, ananasem i skórką z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3716/Oponki-kokosowe