ßßß Cookit - przepis na Najprostrza tarta nektarynkowa

Najprostrza tarta nektarynkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 6 łyżek stołowych
masło 200 gramów
jajka 2 sztuk
nektarynki 4 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
mąka krupczatka 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Z przesianej maki, masła, 6 łyżek cukru oraz jajek zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (dno i boki). Po nakłuwać widelcem, przykryć folia aluminiową i wstawić na 60 minut do lodówki.
Umyte nektarynki przekroić na pól, usunąć pestki i pokroić na cząstki. Z ciasta zdjąć folie i oprószyć mąką krupczatką, a na cieście ułożyć cząstki nektarynek i oprószyć cukrem. Piec 30 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9215/Najprostrza-tarta-nektarynkowa