Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 6 łyżek stołowych
masło 200 gramów
jajka 2 sztuk
nektarynki 4 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
mąka krupczatka 1 łyżek stołowychWykonanie:Z przesianej
maki,
masła, 6 łyżek
cukru oraz
jajek zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (dno i boki). Po nakłuwać widelcem, przykryć folia aluminiową i wstawić na 60 minut do lodówki.Umyte
nektarynki przekroić na pól, usunąć pestki i pokroić na cząstki. Z ciasta zdjąć folie i oprószyć
mąką krupczatką, a na cieście ułożyć cząstki
nektarynek i oprószyć
cukrem. Piec 30 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: