Wykonanie
Oczywiście nie mogłam już wytrzymać i musiałam użyć moich nowych foremek do pieczenia.Postanowiłam upiec magdalenki.Pomimo tego, że Magdalenki wyszły pyszne to nie chodziło mi dokładnie o ten przepis.Marzyły mi się kruche
ciastka w kształcie muszelek, przełożone
dżemem i na jednym końcu oblane
czekoladą.No cóż
póki co jestem w poszukiwaniu idealnego przepisu na takowe a tym czasem upiekłam inne, delikatne, puszyste i smaczne Magdalenki :)
Składniki:3
jaja100g
cukru1 szklanka
mąki100g
masłaskórka z ćwiartki
pomarańczyWykonanie:W misce miksuję
cukier z
jajkami aż uzyskam gładką i puszystą masę.
Masło rozpuszczam - roztapiam w mikrofalówce i lekko studzę. Następnie do
jajek z
cukrem dodaję powoli przesianą
mąkę i ostudzone
masło - całość dokładnie mieszam. Wypiekam w specjalnych foremkach na kształt muszelki - w rozgrzanym piekarniku do 180C i piekę około 20 minut. Po upieczeniu i ostygnięciu można polać
czekoladą lub posypać
cukrem pudrem.Smacznego