ßßß Cookit - przepis na Mus w czekoladzie

Mus w czekoladzie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada gorzka 100 gramów
czekolada biała 100 gramów
śmietanka 30 % 200 mililitrów
Śmietan-fix 1 sztuk
cukier puder 1 łyżek stołowych
żelatyna 1 łyżek deserowych
likier miętowy 50 mililitrów
jogurt naturalny 200 mililitrów
listki mięty według uznania
Wykonanie:
Połamaną gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać ją na deseczkę szczelnie owiniętą, dobrze naciągniętą folia spożywczą. Równomiernie rozsmarować na folii i wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody. Połamaną biała czekoladę wrzucić do śmietanki. Podgrzewając rozpuścić i ostudzić. Czekoladową śmietankę ubić z zagęstnikiem oraz cukrem pudrem. Połączyć z jogurtem. Mieszając, powoli wlewać żelatynę. Dodać likier i wymieszać.Ze schłodzonej gorzkiej czekolady wyciąć foremka do ciastek płatki w kształcie serca. Czekoladowe serduszka składać po 2 lub 3, przekładając musem miętowym. Deser ułożyć na talerzykach i udekorować listkami mięty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10616/Mus-w-czekoladzie