« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 100 gramówczekolada biała 100 gramówśmietanka 30 % 200 mililitrówŚmietan-fix 1 sztukcukier puder 1 łyżek stołowychżelatyna 1 łyżek deserowychlikier miętowy 50 mililitrówjogurt naturalny 200 mililitrówlistki mięty według uznaniaWykonanie:Połamaną gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać ją na deseczkę szczelnie owiniętą, dobrze naciągniętą folia spożywczą. Równomiernie rozsmarować na folii i wstawić do lodówki.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody. Połamaną biała czekoladę wrzucić do śmietanki. Podgrzewając rozpuścić i ostudzić. Czekoladowąśmietankę ubić z zagęstnikiem oraz cukrem pudrem. Połączyć z jogurtem. Mieszając, powoli wlewać żelatynę. Dodać likier i wymieszać.Ze schłodzonej gorzkiej czekolady wyciąć foremka do ciastekpłatki w kształcie serca. Czekoladowe serduszka składać po 2 lub 3, przekładając musem miętowym. Deser ułożyć na talerzykach i udekorować listkami mięty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: