Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada gorzka 150 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek deserowychsok z
pomarańczy 20 mililitrów
śmietana kremówka 200 mililitrów
pomarańcze 4 sztukWykonanie:Połamana
czekoladę stopić w kąpieli
wodnej.
Żółtka ubić z 2 łyżkami
cukru na puszystą masę i wymieszać z
kakao i
sokiem pomarańczowym.
Białka ubić z resztą
cukru na sztywna pianę. Ubijając, stopniowo dodawać stopiona
czekoladę. Schłodzona
śmietanę ubić na sztywno i powoli dodawać, razem z pianą, do masy jajecznej. Mus odstawić na noc do lodówki.Porcje musu nakładać na talerzyki, obok musu układać odfiletowane cząstki
pomarańczy. Deser można polać
likierem pomarańczowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: