Wykonanie
Obiecałam sobie ostatnio, ze
puddingi chlebowe muszę robić zdecydowanie częściej, więc korzystając,że dziś mam na później odpalam piekarnik.A tak jeszcze
powiem, że był to jeden z najlepszych
puddingów w mojej karierze, bo uwielbiam połączenie
pomarańcza-
czekolada ♥No nic, dopijam
herbatę i pędze na autobus, dziś na szczęście tylko dwie lekcje, a po szkole znów książki czekają.
PRZEPIS2 kromki
chleba tostowegojajko1/4 szkl
mlekałyżeczka
kakaołyżeczka
cukrupasek
gorzkiej czekoladypomarańczaChleb oraz
pomarańczę pokroić na mniejsze kawałki.
Jajko wymieszać z
mlekiem,
cukrem i
kakao. Naczynko wysmarować
masłem, ułożyć
chleb na przemian z
pomarańczami, zalać przygotowaną masą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i pic około 25 min w 180*. Po wyjęciu podać z
gorzką czekoladą.udanego dnia! :)