ßßß Cookit - przepis na Czekoladowy fondant

Czekoladowy fondant

nazwa

Wykonanie

Składniki:
* 2 gorzkie czekolady (65% kakao)
* 2 jajka
* łyżeczka cukru
Sposób przygotowania:
Czekolady roztapiamy nad kąpielą wodną (4 kostki odkładamy). Zdejmujemy z ognia. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dodajmy do roztopionej czekolady i mieszamy. Z białek ubijamy pianę dodając łyżeczkę cukru. Białka przekładamy do masy, mieszamy. Masę przekładamy do kokilek wcześniej wysmarowanych masłem. Do masy wkładamy kostkę czekolady i całość wkładamy do lodówki na około 10 minut. Potem wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 0 C na 10-12 minut.
Smacznego! :)
Źródło:http://kuchniakropka.blogspot.com/2014/02/czekoladowy-fondant.html