« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 12 sztukmargaryna 0,5 kostekcukier 75 gramówolejek migdałowy według uznaniajajka 3 sztukmąka 175 gramówmigdały - mielone 75 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychśmietana 2 łyżek stołowychcukier puder według uznaniaWykonanie:Miękka margarynę, cukier, kilka kropli olejku wymieszać za pomocą miksera. Stopniowo dodawać jajka, mąkę, migdały i proszek do pieczenia oraz gęstą śmietanę. Do papierowych foremek nałożyć po łyżce ciasta, włożyć po oczyszczonej małej truskawce i przykryć pozostałym ciastem. piec ok. 25 minut w 175 stopniach. zimne posypać cukrem pudrem.Uwagi:Takie ciastka można też podawać z sosem waniliowym do deserów, z bita śmietaną lub lodami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: Adaś&DominiczkaData: 2009-06-24Przepis extra super polecamy zamiast truskawek dodać pokruszoną mleczną czekoladęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: