Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 0.75 szklanek
jajko 3 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0.5 łyżek deserowych
olejek migdałowy według uznania
migdały 200 gramów
wafle 1 sztuk
mąka 200 gramów
margaryna 200 gramówWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrem na puszystą masę. Dodać
mąkę,
margarynę,
śmietanę i proszek. Całość dokładnie wymieszać, dodać obrane i posiekane
migdały( kilka odłożyć do dekoracji). Ciasto wymieszać z
migdałami i ubitą na sztywno pianą z
białek, dodać
zapach migdałowy. Ciasto wylać na
wafel położony na dnie blaszki. Piec 30 minut w 170 stopniach na złoty kolor. Zimny mazurek udekorować całymi
migdałami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: