ßßß Cookit - przepis na Mazurek migdałowy

Mazurek migdałowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 0.75 szklanek
jajko 3 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0.5 łyżek deserowych
olejek migdałowy według uznania
migdały 200 gramów
wafle 1 sztuk
mąka 200 gramów
margaryna 200 gramów
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, margarynę, śmietanę i proszek. Całość dokładnie wymieszać, dodać obrane i posiekane migdały( kilka odłożyć do dekoracji). Ciasto wymieszać z migdałami i ubitą na sztywno pianą z białek, dodać zapach migdałowy. Ciasto wylać na wafel położony na dnie blaszki. Piec 30 minut w 170 stopniach na złoty kolor. Zimny mazurek udekorować całymi migdałami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3933/Mazurek-migdalowy