Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 4 szklanek
jajka 4 sztuk
śmietana 1 szklanek
masło 1 kostek
cukier puder 4 łyżek stołowychWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
masło,
żółtka oraz kwaśną
śmietanę. Posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na dobę do lodówki.Rozwałkować je na plastry półcentymetrowej grubości i szklanką wykrawać krążki, a kieliszkiem środki.
Ciastka maczać w lukrze utartym z
białek i
cukru pudru. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec w gorącym piekarniku ok. 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: