ßßß Cookit - przepis na Kajmakowy andrut

Kajmakowy andrut

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
Wafle andrutowe 1 porcja
Gotowy kajmak w puszce 1 puszka
masło 1/2 kostek
Wykonanie:
Kajmak wyłożyć do miski. Masło rozpuścić, ciepłe(ale nie gorące!) wlać do kajmaku, zmiksowac na gładką masę.
Wafle przekładać masą, dowolnie udekorować.
Uwagi:
Jeśli ktoś woli trochę kwaskowate, można jedną warstwę kajmaku zastąpić marmoladą ze śliwek węgierek.
Autor: Izka
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8071/Kajmakowy-andrut