Wykonanie
Pomysł na masę powstał spontanicznie po zakupie dużej ilości
chałwy czeskiej. Niestety w smaku okazała się bardziej blokiem niż
chałwą dlatego postanowiłyśmy z mamą zrobić
andruty z jej udziałem.
Składniki :opakowanie
andrutów500 g
chałwy lub bloku o dowolnym smaku ( u nas waniliowa )250 g
masła o temp. pokojowej
Chałwę rozgniatamy widelcem na dość gładką masę. Jeśli zostanie trochę niewielkich grudek to w niczym nie przeszkadza. można ją również zmiksować blenderem lub rozdrobnić w inny dowolny sposób.Osobno ucieramy
masło na biały, puszysty puch. Stopniowo dodajemy roztartą
chałwę cały czas miksując.Powstałą masą przekładamy
andruty. Gotowe przekładamy na deskę, obciążamy z góry i wstawiamy do lodówki do momentu aż masa się zwiąże z
waflami.Smacznego :)