ßßß Cookit - przepis na Wafelki krówkowe

Wafelki krówkowe

nazwa

Wykonanie

Przed-urlopowo, siedzę jak na szpilkach odliczając dni :) Już zostało tylko kilka. Nie będzie wczasów i podróży gdzieś tam na koniec świata, za to będzie rodzinnie. Nie widzieliśmy się bardzo długo. Cieszę się.
W kuchni też bardzo szybko, leniwie i mało ambitnie :)Za to bardzo słodko i bardzo pysznie.
Kalorycznie? Chyba tak. Ale po kilkugodzinnej niedzielnej wędrówce po Izerach wcinaliśmy je bez wyrzutów sumienia.
Takie właśnie te wafelki są. Maleńkie i ciężko poprzestać na jednym.
Składniki:
200 g suchych wafli (miałam takie okrągłe niewielkie, średnicy kubka)
1 puszka masy krówkowej (510 g)
100 g miękkiego masła
1 szklanka mleka w proszku
Masło miksujemy, następnie dodajemy masę krówkową i ucieramy do połączenia składników. Stopniowo dodajemy mleko w proszku cały czas miksując na gładką masę.
Masą przekładamy wafelki, układamy je na blaszce, a na wierzch kładziemy deseczkę, lub inny płaski przedmiot który obciąży wafelki. Dzięki temu pozostaną płaskie i równiutkie i nie będą się odkształcać.
Całość wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała.
Przed podaniem kroimy na mniejsze części.
Smacznego ;)
Źródło:http://kochamgary.blogspot.com/2013/08/wafelki-krowkowe.html