ßßß Cookit - przepis na Piszinger

Piszinger

nazwa

Składniki

Wykonanie

Piszinger to andruty/wafle przełożone kremem, a następnie pokrojone w mniejsze części. Idealne do kawy czy herbaty. Nam najbardziej smakuje piszinger z kajmakiem. Jest to doskonały pomysł na szybki i tani deser. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
puszka (510 g) masy krówkowej (kajmaku)
100 g masła
opakowanie kwadratowych wafli
PRZYGOTOWANIE:
Masło ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie do masła dodajemy po łyżce kajmaku i całość miksujemy na gładki krem.
Pierwszego wafla posmaruj częścią kremu i przyłóż kolejnym waflem. Proces ten powtarzaj do momentu, aż zabranie kremu i wafli. Teraz piszingera można dociążyć dużą książką, by wszystko dobrze się połączyło i odstawić. Po ok. 3 godzinach można go pokroić. Smacznego!
Źródło:http://kulinarnaja.blogspot.com/2016/03/piszinger.html