ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojajka 5 sztukmąka tortowa 5 łyżek stołowychcukier 5 łyżek stołowychjabłka winne 500 gramówgalaretka cytrynowa 0,5 sztukcukier 2 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 sztukWykonanie:Ciasto biszkoptowe: całe jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli na puch, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Przełożyć na dużą blachę wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 15 minut w 170 stopniach. Czystą ściereczkę posypać cukrem pudrem i wyłożyć na nią gorący biszkopt, usunąć pergamin i zwinąć ciasto razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia.Jabłka dusić tak jak na szarlotkę i jeszcze gorące wymieszać z 1/2 sypkiej galaretki. Wystudzić.Ostudzone ciasto rozwinąć, usunąć ściereczkę, posmarować masą jabłkową i ponownie ciasno zwinąć. włożyć do lodówki na 2h. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03fajneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: