ßßß Cookit - przepis na Szarlotka pod śnieżną pierzynką

Szarlotka pod śnieżną pierzynką

nazwa

Wykonanie

Składniki
- 7 jajek
- 1 szklanka mąki
- ¾ szklanki cukru
- cukier waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- litrowy słoik przesmażonych jabłek ( może być gotowa masa szarlotkowa )
- 2 śnieżki
- 2 galaretki cytrynowe
- 400 ml mleka
- kolorowa posypka
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Zmiksować na puszystą masę. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Piec ( blacha 37 na 25 cm )20 minut w temperaturze 175 o C. Wystudzić. Jabłka wymieszać z jedną galaretką i podgrzać aż galaretka się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Drugą galaretkę rozpuścić w ½ l wrzątku. Odstawić do lekkiego stężenia. Śnieżkę ubić z mlekiem i zmiksować z tężejącą galaretką. Masę wyłożyć na jabłka i udekorować posypką. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Życzę smacznego.
Komentarze oraz lajki mile widziane :)
Źródło:http://swiat-smaku.blogspot.com/2013/09/szarlotka-pod-sniezna-pierzynka.html