ßßß Cookit - przepis na Klopsiki z dynią

Klopsiki z dynią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
dynia 1 sztuk
mięso mielone indycze 500 gramów
czosnek 1 ząbki
sól 1 szczypta
jajka 1 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
majeranek według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Umytą małą dynię obrać ze skórki i usunąć pestki. pokrojony na kawałki miąższ zetrzeć na drobnej tarce. Dodać mięso, zmiażdżony czosnek, jajko oraz przyprawy. Wsypać bułkę tartą,całość wymieszać na gęstą, gładką masę. Jeśli potrzeba dołożyć jeszcze bułkę tartą. Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie kotlety-klopsiki. Panierować je w mace i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Od razu podawać, najlepiej z kaszą perłową i warzywami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11540/Klopsiki-z-dynia