ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia 1 sztukmięso mielone indycze 500 gramówczosnek 1 ząbkisól 1 szczyptajajka 1 sztukbułka tarta 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniamajeranek według uznaniamąka według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Umytą małą dynię obrać ze skórki i usunąć pestki. pokrojony na kawałki miąższ zetrzeć na drobnej tarce. Dodać mięso, zmiażdżony czosnek, jajko oraz przyprawy. Wsypać bułkę tartą,całość wymieszać na gęstą, gładką masę. Jeśli potrzeba dołożyć jeszcze bułkę tartą. Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie kotlety-klopsiki. Panierować je w mace i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Od razu podawać, najlepiej z kaszą perłową i warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: