ßßß Cookit - przepis na Klopsiki mięsno - ziemniaczane

Klopsiki mięsno - ziemniaczane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 700 gramów
puree ziemniaczane 3 sztuk
cebula 1 sztuk
kardamon 0.5 łyżek deserowych
goździk według uznania
Cynamon według uznania
chili według uznania
imbir według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
białko 2 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
czosnek 2 ząbki
Wykonanie:
Na odrobinie oleju zeszklić posiekaną cebulę. Gdy zacznie się rumienić, dodać mięso i smażyć, mieszając, 5 minut. Dodać przyprawy, chili, imbir, czosnek, cynamon, goździki, posolić ,popieprzyć i smażyć, aż mięso straci surowość. Zdjąć z ognia, dodać piure ziemniaczane, dobrze wymieszać. Z przestudzonej masy uformować kulki, panierować je w roztrzepanych białkach i w tartej bułce, smażyć w głębokim oleju, osączyć na papierowym ręczniku.
Uwagi:
Czosnek do potrawy rozcieramy, a ilość pure ma być równa trzem ziemniakom.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3475/Klopsiki-miesno---ziemniaczane