Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 700 gramówpuree ziemniaczane 3 sztuk
cebula 1 sztuk
kardamon 0.5 łyżek deserowych
goździk według uznania
Cynamon według uznania
chili według uznania
imbir według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
białko 2 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
czosnek 2 ząbkiWykonanie:Na odrobinie
oleju zeszklić posiekaną
cebulę. Gdy zacznie się rumienić, dodać
mięso i smażyć, mieszając, 5 minut. Dodać
przyprawy,
chili,
imbir,
czosnek,
cynamon,
goździki, posolić ,popieprzyć i smażyć, aż
mięso straci surowość. Zdjąć z ognia, dodać piure ziemniaczane, dobrze wymieszać. Z przestudzonej masy uformować kulki, panierować je w roztrzepanych białkach i w
tartej bułce, smażyć w głębokim
oleju, osączyć na papierowym ręczniku.Uwagi:
Czosnek do potrawy rozcieramy, a ilość
pure ma być równa trzem
ziemniakom.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: