Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcze 0,5 sztuk
laska wanilii 0,5 sztuk
kardamon 0,5 łyżek deserowychlaska
cynamonu 0,5 sztukgwiazdka
anyżu 1 sztuk
wino czerwone 0,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
cukier 75 gramów
serek mascaepone 250 gramów
biszkopty okrągłe 300 gramów
kakao 1 łyżek stołowychwiórki z
czekolady 60 gramówWykonanie:Poncz:
pomarańcze wyszorować w goracej wodzie, obrać ze skórki i pokroic w cienkie paseczki. Skórkę z
pomarańczy wrzucić do
wina. Dodać miąższ z
wanilii,
cynamon,
kardamon oraz gwiazdke
anyżu i zagotować
syrop. Odstawić na 30 minut, aż wszystkie składniki przejda zapachem.Krem
mascarpone: ubić
żółtka z
cukrem nad naczyniem z gotującą się
wodą. W drugim naczyniu
serek wymieszać z odrobina ponczu z przyprawami. Obie masy delikatnie połączyć.
Biszkopty lekko nasączyć w ponczu i ułożyć w foremce. Posmarować je kremem, a na nim ułożyć kolejna warstwę
biszkoptów i kremu. Przykryć i wstawić na noc do lodówki. Podawać posypane
kakao i wiórkami czekoladowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: