ßßß Cookit - przepis na Ślimaki drożdżowe z bakaliami

Ślimaki drożdżowe z bakaliami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
cukier 1 szklanek
drożdże 30 gramów
mleko 2 szklanek
margaryna 100 gramów
jajko 2 sztuk
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
rodzynki 100 gramów
skórka kandyzowana 100 gramów
płatki migdałowe 50 gramów
Wykonanie:
Drożdże rozmieszać z łyżką cukru i mleka, pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Do miski przesiać mąkę, dodać roztopioną zimną margarynę, resztę mleka, jajka, cukier i wyrośnięty rozczyn. Ręką wyrobić sprężyste ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Wyrośnięte rozwałkować na prostokąt, posmarować roztopioną margaryną i posypać bakaliami. Ciasto zwinąć wzdłuż i pokroić w plastry o grubości 3 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Ślimaki posypać cukrem i piec ok. 20 minut w 190 stopniach.
Uwagi:
Do ciasta używamy 50g skórki kandyzowanej z pomarańcza i 50g skorki kandyzowanej z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: asaj
Data: 2010-05-29
a gdzie ślimak?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3444/Slimaki-drozdzowe-z-bakaliami