Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
bita śmietana według uznania
Cynamon według uznania
jabłka 75 dekagramów
sól według uznania
żółtka 2 sztuk
cukier 20 dekagramów
masło 12 dekagramów
mąka 20 dekagramówWykonanie:Z przesianej
maki,schłodzonego
masła,10 dag
cukru,
żółtek i
soli zagnieść kruche ciasto.Sformować kulę,owinąć w folię,włożyć na pół godziny do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt grubości 5mm,wyłożyć na blachę do pieczenia.Nakłuć widelcem,aby ciasto nie popękało w czasie pieczenia.Piec 15 minut w temp.200st.CNA NADZIENIE:
Jabłka obrać,wyjąć gniazda nasienne,pokroić i przesmażyć z resztą
cukru,odparować.Wyłożyć na podpieczone ciasto,piec ok.20 minut w temp.180 st.CGorące ciasto posypać
cukrem cynamonowym lub
cynamonem.Uwagi:
Cukier cynamonowy lub
cynamon do posypania.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: neta_1904Data: 2009-04-09łał. wygląda bardzo pysznie. Chyba zrobię ją na święta.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: