Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki młode 500 gramów
ogórki małosolne 5 sztuklistki mleczu 10 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
dymka 0,5 pęczek
koperek 0,5 pęczek
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oskrobane
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i przełożyć do salaterki.
Ogórki pokroić na plasterki. oczyszczoną
dymkę posiekać razem ze
szczypiorkiem. Opłukany
koperek i listki mleczu drobno pociąć i dodać do
ziemniaków.Sos: wymieszać
oliwę z
sokiem z cytryny, szczypta
soli oraz
pieprzu.Sosem polać
sałatkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: