ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 135 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegorosół królewski 2 kostekziemniaki 1 kilogramówpor 300 gramówcebula 2 sztukkarkówka 500 gramówboczek wędzony 150 gramówmusztarda 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkiwino białe 250 mililitrówmajeranek według uznaniaWykonanie:Ziemniaki, por i cebulę oczyścić i pokroić w plastry. Karkówkę i boczek pokroić w kostkę. Rozdrobniony czosnek połączyć z musztardą i karkówką. naczynie do zapiekania natłuścić, ułożyć część warzyw, mięso i boczek oraz pozostałe warzywa. Kostki rosołowe rozprowadzić w 250 ml wrzącej wody i połączyć z winem, dodać do zapiekanki i posypać majerankiem. Piec ok. 2 godzin w 175 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: