Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 0,5 kostek
mąka 1,3 szklanek
cukier 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
kakao 3 łyżek stołowych
ser mielony 0,75 kilogramów
cukier puder 1 szklanek
jajka 5 sztuk
mleko 1 szklanek
olejek smietankowy według uznania
śmietana 3 łyżek stołowych
czekolada 150 gramów
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
cukrem oraz
kakao, dodać roztopioną, ostudzona
margarynę i zagnieść ciasto.
ciastem wyłożyć średniej wielkości tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia i lekko ugnieść.Masa serowa:
jajka utrzeć z
cukrem pudrem na gładką masę. Ucierając, po łyżce dodawać
ser. Wlać kilka kropli
olejku oraz
mleko. Masę zmiksować i wyłożyć na ciasto.Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.Polewa: mieszając, rozpuścić połamaną
czekoladę z
masłem oraz
śmietaną.Przestudzoną polewę wylać na sernik. Ciasto można posypać
rodzynkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: