ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka usmażone 300 gramówwinogrona ciemne 200 gramówszczypiorek 2 łyżek stołowychorzechy włoskie 50 gramówliście cykorii według uznaniamajonez 0,25 szklanekjogurt naturalny 0,25 szklanekcurry 1,5 łyżek deserowychimbir 1 łyżek deserowychskórka z pomarańczy - otarta 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Winogrona i liście cykorii umyć i osączyć. Na suchej patelni krótko podsmażyć curry i przesypać do salaterki. Wlać majonez wymieszany z jogurtem, wrzucić starty imbir oraz skórkę z pomarańczy i wymieszać. Dodać pokrojone mięso, przekrojone na połówki i oczyszczone z pestek winogrona, posiekane orzechy i szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Liście cykorii napełnić sałatką i ułożyć na półmisku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: