Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka usmażone 300 gramów
winogrona ciemne 200 gramów
szczypiorek 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie 50 gramówliście
cykorii według uznania
majonez 0,25 szklanek
jogurt naturalny 0,25 szklanek
curry 1,5 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowychskórka z
pomarańczy - otarta 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Winogrona i liście
cykorii umyć i osączyć. Na suchej patelni krótko podsmażyć
curry i przesypać do salaterki. Wlać
majonez wymieszany z
jogurtem, wrzucić starty
imbir oraz skórkę z
pomarańczy i wymieszać. Dodać pokrojone
mięso, przekrojone na połówki i oczyszczone z pestek
winogrona, posiekane
orzechy i
szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Liście
cykorii napełnić
sałatką i ułożyć na półmisku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: