Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarcepan 200 gramów
białka 2 sztuk
cukier 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 5 łyżek stołowych
płatki migdałowe 50 gramów
polewa czekoladowa 0,5 sztukWykonanie:Pocięty na kawałki marcepan zmiksować z
białkami na gładki krem. Dodać
cukier,
cukier waniliowy oraz szczyptę
soli i wymieszać. Ucierając, stopniowo porcjami dosypać
mąkę. Masą napełnić szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie kółka. Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wycisnąć 8 rogalików. Posypać je
płatkami migdałowymi i lekko docisnąć je do ciasta. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor, wystudzić.Polewę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Końce rogalików zanurzać w polewie i osączyć z nadmiaru masy. Odłożyć na półmisek wyłożony papierem do pieczenia. Pozostawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: