Poleca smakosz.Biszkopt:4jajka4łyżki mąki tortowej4łyżki mąki ziemniaczanej4łyżki cukrucukier waniliowy,szczypta soli.Białka ubić z cukrem na pianę. Dodać ubite żółtka i przesiane mąki.Wymieszać delikatnie.Ciasto wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni około 7min.Teraz uwaga!Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę papierem do góryPapier zdjąć i zrolować ciasto razem ze ściereczką.Kiedy ciasto ostygnie roladę rozwinąć, posmarować przygotowanym nadzieniem i ponownie zrolować. Oczywiście ściereczkę pozostawić na zewnątrz..Nadzienie może być dowolne; ulubiony krem tortowy, bita śmietana z owocami lub bez czy galaretka owocowa.Pianka truskawkowa.30-40dag truskawek, mogą być mrożone, zmiksować.Dodać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w szklance wody.Ubić 250ml śmietanki kremowej i wymieszać(można mikserem) z masą truskawkową.Gdy trochę stężeje posmarować biszkopt i zrolować.Roladę można posypać cukrem pudrem, posmarować kremem lub jakąś polewą.Ozdobić wg fantazji.