ßßß Cookit - przepis na Sucharki migdałowe

Sucharki migdałowe

nazwa

Wykonanie

Przepis pochodzi z płyty dołączonej do mojego malaksera. Są przepyszne!
Składniki :
4 białka,
szczypta soli,
120 g cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego,
120 g mąki,
100-200 g migdałów całych (nie obieranych),
kilka kropli aromatu migdałowego lub 1-2 łyżek likieru Amaretto.
Wykonanie :
Ubić białko z solą na sztywną masę. Ostrożnie dodać pozostałe składniki. Wyłożyć prostokątną formę papierem do pieczenia i wlać masę. Piec w temp. 200 st. C, aż powierzchnia stanie się jasnobrązowa. Następnie wyjąć z piekarnika i zaczekać aż masa stanie się chłodna. Pokroić na kromki o grubości około 1 cm. Rozłożyć na blasze do pieczenia i suszyć w piekarniku nagrzanym do temp. 120 st. C aż kromki staną się suche.
Źródło:http://wypieczwymaluj.pl/?p=882