ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliscie kapusty wloskiej 300 gramówszalotki 2 sztukczosnek 1 ząbkimasło 1 łyżek stołowychbułki czerstwe 2 sztukmięso mielone mieszane 750 gramówpomidory konserwowe 2 puszkaser żółty 150 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W letniej wodzie namoczyć bułeczki. W osolonym wrzątku z blanszować kapustę, wyjąć, opłukać i osączyć. Oczyszczone szalotki i czosnek posiekać i zeszklić na maśle.Wymieszać mięso z odciśniętymi bułeczkami oraz szalotkami, przyprawić sola oraz pieprzem.Osączone pomidory pokroić, przyprawić sola oraz pieprzem. 1/3 pomidorów włożyć do formy posmarowanej masłem, na nich położyć 1/3 kapusty włoskiej, potem 1/3 mięsa mielonego i powtórzyć tę czynność jeszcze dwukrotnie. Piec 30 minut w 200 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: