ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z dorsza

Zapiekanka z dorsza

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
dorsz 400 gramów
ziemniaki 1 kilogramów
czosnek 10 ząbki
natka pietruszki 1 porcja
olej 0,5 szklanek
oliwa 0,5 listków
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Filety zalać wodą i odstawić na noc. Ugotować do miękkości w małej ilości wody bez przypraw. Wyjąc i oczyścić z ości, a wywar zachować.
Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plastry. W natłuszczonej brytfannie ułożyć na przemian warstwy ziemniaków i ryb. na spodzie i na gorze powinny być ziemniaki. Każdą warstwę posypać posiekanym czosnkiem, natką, oprószyć solą oraz pieprzem. Polać ciepłym olejem wymieszanym z oliwą oraz odrobina wywaru z dorsza. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11351/Zapiekanka-z-dorsza