Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
natka pietruszki 1 sztuk
masło 50 gramówrosół 1 litrów
chleb wiejski 1 sztuk
ser 300 gramówWykonanie:
Chleb pokroić na kromki , wypiec w piekarniku , tosterze lub na patelni. Prostokątną formę natłuścić i położyć w niej kromki zapiekane. warstwy posypać dobrze
serem, przyprawić, posypać siekany pęczek
natki i tartą
gałką muszkatołową, przykryć wiórkami
masła, a następnie zalać gorącym rosołem. Ostatnią warstwę powinien stanowić
chleb posypany
serem i
natką. Piec w piekarniku około 20 minutUwagi:Jest to typowo "chłopskie" danie niemniej jednak smakuje każdemu, można ja od czasu do czasu przygotować.Nie poleca się podawania zupy w krajach południowych na wykwintnych przyjęciach.Jest to danie jednogarnkowe, rodzaj zapiekanki, która ma wystarczyć na cały dzień sardyńskim pasterzom.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: