Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
brzoskwinie 1 puszka
banany 4 sztuk
jabłka 2 sztuk
płatki migdałów 100 gramów
rodzynki 4 łyżek stołowych
masło według uznania
cukier według uznania
olej 4 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
Cynamon według uznaniaWykonanie:
Kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą
wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie smarujemy
olejem wymieszanym z
miodem i
sokiem wyciśniętym z połowy
cytryny. Posypujemy przyprawami i na kilka godzin (lub 30-60 min.) wstawiamy do lodówki, aby
mięso przeszło ich smakiem i zapachem. Pieczemy ok. 1,5 godz.
Płatki migdałów rumienimy lekko na
maśle, posypujemy odrobiną
cukru, a następnie dodajemy
jabłka pokrojone w ósemki i
rodzynki, lekko podsuszamy i wstawiamy do ciepłego piekarnika, aby nie wystygły. Podsmażamy ćwiartki osączonych z
syropu brzoskwiń, a na końcu pokrojone wzdłuż obrane
banany.Upieczonego
kurczaka dzielimy na 4 części, układamy na półmisku, obkładamy
owocami i posypujemy
płatkami migdałów.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: