ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokalafior 1 sztukpomidory 3 sztukogórki sałatkowe 1 - 2 sztukjajka 3 sztukszczypiorek 1 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychmajonez 0,5 sztukjogurt naturalny 200 gramówsos winegret 1 sztukcukier według uznaniapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony kalafior podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru i octu, odcedzić, ostudzić. Pomidory i ugotowane jajka pokroić na cząstki, obrany ogórek w dość grube półplasterki. Połączyć majonez z jogurtem i winegretem. Składniki sałatki ułożyć na półmisku, polać sosem, doprawić do smaku. Podawać do wędlin lub jako przekąskę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: