ßßß Cookit - przepis na Zapiekane ziemniaki

Zapiekane ziemniaki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
fasola konserwowa 250 gramów
olej 2 łyżek stołowych
mięso mielone mieszane 150 gramów
keczup 2 łyżek stołowych
chili 0,5 łyżek deserowych
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
sok z limonki 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane, duże ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić. Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso. Wymieszać z fasolą, keczupem i startym serem. Doprawić do smaku chili, sola oraz pieprzem. Ostudzone ziemniaki przepołowić wzdłuż, wydrążyć i wypełnić farszem mięsno-fasolowym. Ułożyć w wysmarowanej formie. Piec 15 minut w 200 stopniach. Posiekaną natkę wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Ziemniaki podawać z dipem pietruszkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9994/Zapiekane-ziemniaki