Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 2 kilogramów
mięso mielone z
indyka 300 gramów
cebula 3 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowanych 1/3
ziemniaków ugotować w mundurkach, a reszte oczyszczonych ziemniakow zetrzeć na tarce i lekko odcisnąć. Obrane, ugotowane
ziemniaki zmielic i wymieszać ze startymi na jednolitą masę. Przyprawić
solą.Oczyszczoną jedną
cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym w rondlu
oleju, dodać
mięso i podsmażyć. Oprószyć
solą oraz
pieprzem, dodać kilka łyżek
wody i mieszając, chwilę smażyć.Z ciasta lepić placki 1 cm grubośći i o srednicy ok. 8 cm. Na każdym ułożyć 2 łyżki farszu
mięsnego i zlepić, formujac owalne kartacze. Wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku i gotować 30 minut, odcedzić.Oczyszczone 2
cebule pokroić w krążki, podsmażyć na
oleju i wymieszać z kartaczami oraz posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: