Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 200 gramówfilet
sandacza 8 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
szafran 1 szczypta
wywar warzywny 500 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
szalotki 50 gramów
śmietana gęsta 250 gramów
estragon, peczek 1 kostekgałka muszkarołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić z
ryżem na
oleju, wlać
wywar, doprawić
szafranem i pół łyżeczką
soli. Dusić pod przykryciem 20 minut.Umytą, osuszoną
rybę skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
mąką i obsmażyć na łyżce
masła.Oczyszczone i posiekane
szalotki zeszklić na reszcie
masła, dodać
śmietanę, posiekany
estragon, doprawić
gałką muszkatołową,
pieprzem,
solą oraz
sokiem z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: