ßßß Cookit - przepis na Sandacz w sosie estragonowym

Sandacz w sosie estragonowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 200 gramów
filet sandacza 8 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
szafran 1 szczypta
wywar warzywny 500 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
szalotki 50 gramów
śmietana gęsta 250 gramów
estragon, peczek 1 kostek
gałka muszkarołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić z ryżem na oleju, wlać wywar, doprawić szafranem i pół łyżeczką soli. Dusić pod przykryciem 20 minut.
Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąką i obsmażyć na łyżce masła.
Oczyszczone i posiekane szalotki zeszklić na reszcie masła, dodać śmietanę, posiekany estragon, doprawić gałką muszkatołową, pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4808/Sandacz-w-sosie-estragonowym