Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
sandacza 1 kilogramów
cebula 70 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
kapar 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Filety umyć, osuszyć, skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą i
pieprzem. Odłożyć na kilkanaście minut.
Cebulę obrać, zmiksować i wycisnąć sok tak aby otrzymać 2,5 szklanki soku. Filety z
sandacza ułożyć z rynience do ryb lub w brytfannie, zalać
sokiem z
cebuli, zagotować. Zmniejszyć ogień, podgrzewać ok. 15 minut. Przygotować sos
kaparowy:
śmietanę zmiksować z 2-3 łyżkami
wywaru z ryby, dodać
skórkę z cytryny,
miód i
kapary. Przyprawić do smaku
pieprzem. Żaroodporny półmisek posmarować
masłem, ułożyć w nim
rybę. Polać sosem. Zapiekać przez kilka minut w nagrzanym piekarniku do 200 st.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: