ßßß Cookit - przepis na Gulasz wieprzowy na piwie

Gulasz wieprzowy na piwie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
piwo 0,5 szklanek
papryka czerwona 2 sztuk
papryka zielona 2 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
cząber 0 , 25 łyżek deserowych
natka piertruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte mięso pokroić na kawałki, skropić sosem sojowym i jasnym piwem, posypać cząbrem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Oczyszczoną paprykę pokroić na paski, cebulę grubo posiekać. Na rozgrzany w rondlu olej włożyć mięso, mieszając, przyrumienić ze wszystkich stron. Dusić pod przykryciem 15 minut, podlewając resztą piwa, dodać cebulę, paprykę i cząber. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do miękkości na niewielkim ogniu. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7274/Gulasz-wieprzowy-na-piwie