ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso wieprzowe 500 gramówpiwo 0,5 szklanekpapryka czerwona 2 sztukpapryka zielona 2 sztukcebula 3 sztukolej 3 łyżek stołowychsos sojowy według uznaniacząber 0 , 25 łyżek deserowychnatka piertruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte mięso pokroić na kawałki, skropić sosem sojowym i jasnym piwem, posypać cząbrem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Oczyszczoną paprykę pokroić na paski, cebulę grubo posiekać. Na rozgrzany w rondlu olej włożyć mięso, mieszając, przyrumienić ze wszystkich stron. Dusić pod przykryciem 15 minut, podlewając resztą piwa, dodać cebulę, paprykę i cząber. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do miękkości na niewielkim ogniu. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: