Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
piwo 0,5 szklanek
papryka czerwona 2 sztuk
papryka zielona 2 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
sos sojowy według uznaniacząber 0 , 25 łyżek deserowych
natka piertruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
mięso pokroić na kawałki, skropić
sosem sojowym i
jasnym piwem, posypać cząbrem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Oczyszczoną
paprykę pokroić na paski,
cebulę grubo posiekać. Na rozgrzany w rondlu
olej włożyć
mięso, mieszając, przyrumienić ze wszystkich stron. Dusić pod przykryciem 15 minut, podlewając resztą
piwa, dodać
cebulę,
paprykę i cząber. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dusić do miękkości na niewielkim ogniu. Przed podaniem posypać posiekaną
natką. Podawać z
kaszą gryczaną i
ogórkami kiszonymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: