ßßß Cookit - przepis na Bitki wołowe z papryką

Bitki wołowe z papryką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mieso wolowe 600 gramów
papryka czerwona 500 gramów
cebula 4 sztuk
czosnek 6 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
papryka mielona 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry, przykryć folią i niezbyt mocno rozbić tłuczkiem. Rozgrzać z rondlu olej i obsmażyć mięso z obu stron, oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 minut.Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Przecier rozprowadzić łyżką ciepłej wody i wlać do mięsa, dodać czosnek pokrojony w plasterki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru i jeszcze chwile dusić. Posypać posiekana natka pietruszki. Podawać z ryżem lub kaszą gryczaną z dodatkiem surówki ze świeżej kapusty lub ogórków kiszonych.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10045/Bitki-wolowe-z-papryka