Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mieso wolowe 600 gramów
papryka czerwona 500 gramów
cebula 4 sztuk
czosnek 6 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
papryka mielona 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w plastry, przykryć folią i niezbyt mocno rozbić tłuczkiem. Rozgrzać z rondlu
olej i obsmażyć
mięso z obu stron, oprószyć
solą,
pieprzem i mieloną
papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 minut.Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę. Oczyszczoną
paprykę pokroić w paseczki, dodać do
mięsa i dusić do miękkości. Przecier rozprowadzić łyżką ciepłej
wody i wlać do
mięsa, dodać
czosnek pokrojony w plasterki. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz szczyptą
cukru i jeszcze chwile dusić. Posypać posiekana
natka pietruszki. Podawać z
ryżem lub
kaszą gryczaną z dodatkiem surówki ze świeżej
kapusty lub
ogórków kiszonych.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: