ßßß Cookit - przepis na Gulasz piwny

Gulasz piwny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe z łopatki 500 gramów
cebula 2 sztuk
olej 50 mililitrów
piwo 1,5 szklanek
papryka mielona 1 łyżek stołowych
kminek 1 łyżek deserowych
chleb razowy - kromka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, a oczyszczone cebule w grubą kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso, mieszając, smażyć ok. 10 minut, oprószyć papryką oraz posypać kminkiem. Wlać połowę piwa i dusić jeszcze 45 minut na małym ogniu. Drobno pokruszoną kromkę chleba dodać do mięsa razem z resztą piwa i gotować jeszcze 15 min na małym ogniu. mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kładzionymi kluskami lub z pampuchami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7800/Gulasz-piwny