Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe z
łopatki 500 gramów
cebula 2 sztuk
olej 50 mililitrów
piwo 1,5 szklanek
papryka mielona 1 łyżek stołowych
kminek 1 łyżek deserowych
chleb razowy - kromka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę, a oczyszczone
cebule w grubą kostkę i zrumienić na rozgrzanym
oleju. Dodać
mięso, mieszając, smażyć ok. 10 minut, oprószyć
papryką oraz posypać
kminkiem. Wlać połowę
piwa i dusić jeszcze 45 minut na małym ogniu. Drobno pokruszoną kromkę
chleba dodać do
mięsa razem z resztą
piwa i gotować jeszcze 15 min na małym ogniu. mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Podawać z kładzionymi kluskami lub z pampuchami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: