Pieczeń wieprzowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Pieczeń wieprzowa
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
łopatka wieprzowa 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
piwo 250 mililitrów
kminek mielony 1/2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Skórę łopatki naciąć w romby, natrzeć solą, pieprzem i kminkiem.
Włoszczyznę i cebulę pokroić, czosnek wycisnąć. Piekarnik rozgrzać do 180 stpni Celsjusza.
Warzywa z cebulą i czosnkiem poddusić na oleju w brytfannie. Do brytfanny włożyc mięso skórą do góry. Piec pod przykryciem ok. 60 minut. Po 20 minutach wlać piwo.
Temperaturę podwyższyć do 200 stopni, mięso odwrócić i piec jeszcze 60 minut.
Uwagi:
Podawać z pyzami ziemniaczanymi.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Austriacka
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6266/Pieczen-wieprzowa