ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegołopatka wieprzowa 1 kilogramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkiolej 2 łyżek stołowychpiwo 250 mililitrówkminek mielony 1/2 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Skórę łopatki naciąć w romby, natrzeć solą, pieprzem i kminkiem.Włoszczyznę i cebulę pokroić, czosnek wycisnąć. Piekarnik rozgrzać do 180 stpni Celsjusza.Warzywa z cebulą i czosnkiem poddusić na oleju w brytfannie. Do brytfanny włożyc mięso skórą do góry. Piec pod przykryciem ok. 60 minut. Po 20 minutach wlać piwo.Temperaturę podwyższyć do 200 stopni, mięso odwrócić i piec jeszcze 60 minut.Uwagi:Podawać z pyzami ziemniaczanymi.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: