Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
migdały 100 gramów
mąka 200 gramów
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier puder 150 gramów
jajka 3 sztuk
jogurt naturalny 250 mililitrów
olej z pestek
winogron 150 mililitrów
woda 100 mililitrów
cukier puder 150 gramów
pomarańcza 1 sztukkora
cynamonu - kawałek 1 sztukWykonanie:Blanszowane
migdały zmielić i wymieszać z przesiana
mąką,
sodą, proszkiem i
cukrem. Wymieszane
jajka połączyć z
jogurtem i
olejem, dodać do
mąki i wymieszać. Ciasto przelać do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.W rondelku wymieszać
wodę z sokiem z
pomarańczy,
cukrem pudrem, skórką otartą z wyszorowanej
pomarańczy oraz kawałkiem
cynamonu i gotować 8 minut na średnim ogniu, wystudzić.Upieczone i przestudzone ciasto wyjąć z tortownicy i pokroić na kawałki, a przed podaniem polać
syropem z
pomarańczy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: