Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegorosół wołowo-drobiowy 1 litrów
orzechy włoskie 200 gramów
żółtka 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyłuskane
orzechy utrzeć i wymieszać z gęstą
śmietaną. Gorący rosół(najlepiej ugotowany na
mięsie) zdjąć z ognia, zaciągnąć
żółtkami i wymieszać z masą
śmietanowo-
orzechową. Mieszając, doprawić zupę
pieprzem,
cukrem oraz
solą. Podawać najlepiej z
groszkiem ptysiowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: