ßßß Cookit - przepis na Zupa orzechowa

Zupa orzechowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
rosół wołowo-drobiowy 1 litrów
orzechy włoskie 200 gramów
żółtka 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyłuskane orzechy utrzeć i wymieszać z gęstą śmietaną. Gorący rosół(najlepiej ugotowany na mięsie) zdjąć z ognia, zaciągnąć żółtkami i wymieszać z masą śmietanowo-orzechową. Mieszając, doprawić zupę pieprzem, cukrem oraz solą. Podawać najlepiej z groszkiem ptysiowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7355/Zupa-orzechowa