Post sponsorowanyUwielbiam brokuły. Mogłabym je jeść codziennie :) Mimo tej wielkiej kulinarnej miłości krem brokułowy robiłam po raz pierwszy. Dzięki poradom Gordona Ramsey'a nie robiłam kremu na bulionie i powiem szczerze, że faktycznie bulion nie jest koniecznością! Wystarczy wywar z gotowania brokuł, marchewki i kalafiora! Pycha!Aby dodać trochę pikanterii dodałam troszkę gorgonzoli, którą wręcz uwielbiam. Możecie też użyć sera koziego, który równie świetnie podkręci smak.Składniki (dla 2óch osób):mieszanka d'aucy - FIT MIX BROKUŁOWY 450gwywar z gotowania warzyw (ilość zależy od pożądanej konsystencji)3 łyżki tartego parmezanu3 łyżeczki gorgonzoli (opcjonalnie)kilka sztuk orzechów włoskich1 łyżka śmietanysólświeżo mielony pieprz1/2 łyżeczki cukruPrzygotowanie:Ugotuj brokuły w lekko osolonej i posłodzonej wodzie wraz z marchewką i kalafiorem al dente. Pozostaw kilka cząstek borkuł do dekoracji, a resztę warzyw zbleduj z wywarem, parmezanem, solą, pieprzem i gorgonzolą (opcjonalnie). Krem podgrzej. Na talerzu udekoruj orzechami włoskimi, łyżeczką śmietany i cząstkami brokuł.Smacznego :)