Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoriesling 250 mililitrówrosół wołowy 1 litrów
śmietana 250 mililitrów
żółtka 6 sztuk
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 2 łyżek stołowychkromki
chleba tostowego 6 sztuk
Cynamon według uznaniaWykonanie:
Wino gotować w garnku tak długo, aż odparuje prawie polowa. Dolać odtłuszczony rosół wołowy i gotować ok. 4 minuty.
Śmietanę połączyć z
żółtkami. Zupę zdjąć z ognia i połączyć ze
śmietaną (nie wolno dłużej zupy gotować, bo się zważy). Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i
cukrem.
Tostowe pieczywo posmarować
masłem, pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Zupę nalać do talerzy, na środku ułożyć grzanki i posypać
cynamonem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: