ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoriesling 250 mililitrówrosół wołowy 1 litrówśmietana 250 mililitrówżółtka 6 sztukcukier 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniamasło 2 łyżek stołowychkromki chleba tostowego 6 sztukCynamon według uznaniaWykonanie:Wino gotować w garnku tak długo, aż odparuje prawie polowa. Dolać odtłuszczony rosół wołowy i gotować ok. 4 minuty. Śmietanę połączyć z żółtkami. Zupę zdjąć z ognia i połączyć ze śmietaną (nie wolno dłużej zupy gotować, bo się zważy). Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i cukrem.Tostowe pieczywo posmarować masłem, pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Zupę nalać do talerzy, na środku ułożyć grzanki i posypać cynamonem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: