ßßß Cookit - przepis na Rolada serowa

Rolada serowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser edamski 8 plastry
twarożek kremowy śmietankowy 100 gramów
masło 50 gramów
kawior 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
listki roszponki według uznania
Wykonanie:
Miękkie masło utrzeć na gładki krem z twarożkiem, dodać kawior(mieszanka czerwonego i czarnego) oraz posiekany koperkiem. Mieszając, doprawić do smaku solą.
Na folii aluminiowej ułożyć plasterki sera żółtego tak, aby lekko zachodziły jeden na drugi i utworzyły prostokąt. Równomiernie posmarować go kremem kawiorowym i ostrożnie zrolować. Roladę zawinąć w folie aluminiowa i włożyć na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem roladę odwinąć i pokroić na 12 grubszych plastrów. Ułożyć na półmisku i udekorować zieleniną.
Uwagi:
Roszponkę można zastąpić rukolą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10760/Rolada-serowa