Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser edamski 8 plastry
twarożek kremowy śmietankowy 100 gramów
masło 50 gramów
kawior 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek deserowych
sól według uznanialistki
roszponki według uznaniaWykonanie:Miękkie
masło utrzeć na gładki krem z
twarożkiem, dodać
kawior(mieszanka czerwonego i czarnego) oraz posiekany
koperkiem. Mieszając, doprawić do smaku
solą.Na folii aluminiowej ułożyć plasterki
sera żółtego tak, aby lekko zachodziły jeden na drugi i utworzyły prostokąt. Równomiernie posmarować go kremem
kawiorowym i ostrożnie zrolować. Roladę zawinąć w folie aluminiowa i włożyć na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem roladę odwinąć i pokroić na 12 grubszych plastrów. Ułożyć na półmisku i udekorować
zieleniną.Uwagi:
Roszponkę można zastąpić
rukolą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: