ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser edamski 8 plastrytwarożek kremowy śmietankowy 100 gramówmasło 50 gramówkawior 1 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek deserowychsól według uznanialistki roszponki według uznaniaWykonanie:Miękkie masło utrzeć na gładki krem z twarożkiem, dodać kawior(mieszanka czerwonego i czarnego) oraz posiekany koperkiem. Mieszając, doprawić do smaku solą.Na folii aluminiowej ułożyć plasterki sera żółtego tak, aby lekko zachodziły jeden na drugi i utworzyły prostokąt. Równomiernie posmarować go kremem kawiorowym i ostrożnie zrolować. Roladę zawinąć w folie aluminiowa i włożyć na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem roladę odwinąć i pokroić na 12 grubszych plastrów. Ułożyć na półmisku i udekorować zieleniną.Uwagi:Roszponkę można zastąpić rukolą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: