Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada biała 300 gramów
płatki kukurydziane według uznania
galaretka malinowa 2 sztuk
maliny 500 gramów
serek smietankowy 600 gramów
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 700 gramówWykonanie:Połamana
czekoladę stopić w gorącej kąpieli
wodnej i wymieszać z pokruszonymi
płatkami. W średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, ugnieść masę na gładki spód i włożyć do lodówki na 30 minut.
Galaretki wymieszać z 400ml
wody i zostawić na 5 minut.
Maliny oczyścić, 100g zostawić do dekoracji.
Serek utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym.
Galaretkę podgrzać, ale nie gotować i schłodzić. Ubić na sztywno 500g
śmietany. Schłodzona
galaretkę wlać do kremu
serowego i wymieszać.
Śmietanę i
maliny dodać na przemian do kremu, delikatnie wymieszać. Krem rozsmarować na spodzie schłodzonego ciasta i włożyć na 4h do lodówki. Zdjąć kołnierz tortownicy, a ciasto pokroić na 16 równych kawałków. 200g kremówki ubić na sztywno, nałożyć do szprycy i udekorować
ciastka bitą śmietaną oraz
malinami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: