ßßß Cookit - przepis na Pyszności twarożkowo-malinowe

Pyszności twarożkowo-malinowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada biała 300 gramów
płatki kukurydziane według uznania
galaretka malinowa 2 sztuk
maliny 500 gramów
serek smietankowy 600 gramów
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 700 gramów
Wykonanie:
Połamana czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej i wymieszać z pokruszonymi płatkami. W średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, ugnieść masę na gładki spód i włożyć do lodówki na 30 minut.
Galaretki wymieszać z 400ml wody i zostawić na 5 minut. Maliny oczyścić, 100g zostawić do dekoracji. Serek utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Galaretkę podgrzać, ale nie gotować i schłodzić. Ubić na sztywno 500g śmietany. Schłodzona galaretkę wlać do kremu serowego i wymieszać. Śmietanę i maliny dodać na przemian do kremu, delikatnie wymieszać. Krem rozsmarować na spodzie schłodzonego ciasta i włożyć na 4h do lodówki. Zdjąć kołnierz tortownicy, a ciasto pokroić na 16 równych kawałków. 200g kremówki ubić na sztywno, nałożyć do szprycy i udekorować ciastka bitą śmietaną oraz malinami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8952/Pysznosci-twarozkowo-malinowe